Повик за меѓународен надворешен експерт за подготовка на Стратегија за развој на земјоделски задруги

Повик за меѓународен надворешен експерт за подготовка на Стратегија за развој на земјоделски задруги

Continue Reading

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Arjanit Hoxha и министерот за животна средина и просторно планирање, Naser Nuredini остварија средба со претставници на турската агенција за земјоделско осигурување ТАРСИМ

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Arjanit Hoxha и министерот за животна средина и просторно планирање, Naser Nuredini остварија средба со претставници на турската агенција за земјоделско осигурување ТАРСИМ

Continue Reading

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа на средба со претставници на тутунопроизводителите договорија зајакнување на динамиката за завршување на откупот во законскиот рок со цел спасување на овогодинешната реколта

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа на средба со претставници на тутунопроизводителите договорија зајакнување на динамиката за завршување на откупот во законскиот рок со цел спасување на овогодинешната…

Continue Reading

Исплатени субвенциите за вршење на земјоделска дејност во подрачја со ограничени можности

Исплатени субвенциите за вршење на земјоделска дејност во подрачја со ограничени можности

Continue Reading

Премиерот Заев и министерот Хоџа ги доделија првите договори за поддршка до 20 илјади евра на млади земјоделци

Премиерот Заев и министерот Хоџа ги доделија првите договори за поддршка до 20 илјади евра на млади земјоделци

Continue Reading

Дополнителни финансиски средства за Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2020 година

Дополнителни финансиски средства за Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2020 година

Continue Reading

ЈАВЕН КОНКУРС за давање на јавно овластување за вршење на задачи од областа на здравјето на растенијата

ЈАВЕН КОНКУРС за давање на јавно овластување за вршење на задачи од областа на здравјето на растенијата

Continue Reading

Европа и Централна Азија дискутираат за решенија за промовирање на одржливи земјоделско-прехранбени системи , Министерот Хоџа ја потенцираше важноста на одржливост на руралните средини, привлекување млади во земјоделството и олеснување на развојот на бизнисот во руралните области

Европа и Централна Азија дискутираат за решенија за промовирање на одржливи земјоделско-прехранбени системи , Министерот Хоџа ја потенцираше важноста на одржливост на руралните средини, привлекување млади во земјоделството и олеснување…

Continue Reading

Во престрет на Меѓународниот ден на руралната жена, министерот Хоџа денеска одржа состанок со работната група за родова еднаквост и зајакнување на жените

Во престрет на Меѓународниот ден на руралната жена, министерот Хоџа денеска одржа состанок со работната група за родова еднаквост и зајакнување на жените

Continue Reading
Close Menu
Translate »